Bali » Beachek Balin

Kuta Beach

Bali sziget egyik legkedveltebb turisztikai települése. A sziget déli részének nyugati partján fekszik, a nemzetközi repülőtér szomszédságában. Hosszú és széles, homokos és hullámos tengerpartjáról, szálláslehetőségeiről, változatos éttermeiről, szórakozóhelyeiről, üzleteiről ismert. Központja a szörfözés szerelmeseinek is. Az egykori halászfalu mára már egy kiépitett várossá fejlődött, mely magába foglalja a szomszédos településeket is: északon Seminyak és Kerobokan, délen Tuban.
Kutának két központi része is van, ahol érdemes elidőzni, nézelődni: az egyik a Legian út (Jalan Legian), ami talán Kuta legforgalmasabb utcája, megtelve üzletekkel, éttermekkel, szálláshelyekkel. A másik a Kartika út (Jalan Raya Kartika), aminek tengerpart felöli oldalán sorakoznak Kuta legnagyobb szállodái , és szintén bővelkedik éttermekben, üzletekben. A Waterboom vizipark is ezen az úton található, illetve Kuta legnagyobb bevásárlóközpontja, a Centro Mall.

Sanur Beach

Bali sziget kedvelt, ám nem túl népes turisztikai települése. A sziget déli részének keleti partján fekszik, a nemzetközi repülőtértől mintegy 30 percre.
Sanur kisebb is és csendesebb is, mint Kuta. Itt is sokféle szállás közül lehet válogatni, az egyszerű panziótól az ötcsillagos szállodáig. Egyetlen egy központi útja van, ami viszont 3-4 kilométer hosszú, ennek tengerpart felöli oldalán sorakoznak a szállodák, másik oldalán főként éttermek, üzletek vagy kisebb szálláshelyek találhatók.
Sanur nem túl gazdag szórakozóhelyekben, ezért nincs is különösebb éjszakai élet. Sanur utcáin este 10 óra után már nincs „élet”. Tengerpartja sajnos nem túl szép. Sanurnak vannak olyan szállodái, amelyeknek nincs közvetlen tengerpartja, ilyen esetben Sanur nyilt strandjait lehet igénybe venni, amiben viszont az lehet a zavaró a külföldiek számára, hogy sokkal több a helyi fürdőző, mint a turista. Különösképp vasárnap, ami az egyetlen egy teljes szabadnap a héten, és ilyenkor az a helyiek szokása – főként a sanuri és denpasari lakosoké – hogy családostul levonulnak a tengerpartra.

Tanjung Benoa Beach

Bali sziget másik legkedveltebb turisztikai települése. A sziget déli részének keleti partján fekszik, mintegy 20 percre a nemzetközi repülőtértől. Közvetlen szomszédja a kedvelt Nusa Dua reszortnak. Az itt élő falusiak manapság is halászattal foglalkoznak.
Tanjung Benoa tulajdonképp egy földnyúlvány, egy félsziget, aminek nyugati oldala a Benoa kikötőre néz, keleti oldala pedig a nyilt tengerre. Tanjung Benoa az utóbbi években fejlődött robbanásszerűen. Sok szállodáját felújitották (Grand Mirage, Villa Bintang), és újakat is épitettek, többek között a Conrad-ot és az Oasis Benoát. Egyetlen főútja van, aminek keleti oldalán húzódik a legtöbb szálloda, nyugati oldalán pedig éttermek, üzletek sorakoznak. Tanjung Benoa ismert a vizisportolási lehetőségeiről is: vizisi, jet-ski, windszörf, parasailing, snorkeling, búvárkodás, stb.

Nusa Dua Beach

Nusa Dua egy formatervezett turisztikai reszort Bali sziget déli részének keleti partján, 20 percre a nemzetközi repülőtértől. Kristálytiszta viz, hosszú és széles, világosbarnahomokos tengerpart jellemzi, csendes és nyugalmas luxuskörnyezet.
A Nusa Dua resortban található szállodák egytől egyig öt- és hatcsillagosak, szolidan bújnak meg Nusa Dua óriási, precizen gondozott parkjának buja növényzetében.Tökéletes helyszin a zavartalan pihenéshez! Parkjában mindössze egyetlen hely van, ahol étkezni, vásárolni, nézelődni lehet, ez a Bali Collection bevásárlóközpont (az árak igazodnak a szállodák szinvonalához!). Nyilt stradja a Geger Beach, valóban kristálytiszta vizzel.

Jimbaran Beach

Bali sziget déli részének nyugati partján fekszik, minegy 15 percre a nemzetközi repülőtértől. Halászfalu és turisztikai település. A legnagyobb és legdrágább nemzetközi szállodaláncolatok képviselik itt magukat: Four Seasons, Ritz-Carlton, Bali InterContinental.
Jimbaran a tengergyümölcseiről ismert. Öblében sorakoznak a jobbnál jobb tengergyümölcsét kináló, közvetlen a homokos tengerparton fekvő, nyitott éttermei. Jimbaran főutcája nem kellően kiépitett.

Lovina Beach

Bali északi részén is van a merülni és kikapcsolódni vágyó turisták számára kialakított partszakasz, Lovina Beach. Bár a Lovina indonéz hangzású, valójában szóösszetétel: Love Indonesia (Szeretni Indonéziát). Ide a búvárkodók látogatnak el, ugyanis nehezebben megközelíthetõ, mint a repülõtér közelében fekvõ üdülők. Lovina Beach és általában az északi part homokja sötét színű a térségbeli aktív vulkánok miatt. Ez a föveny a déli és délutáni órákban pokollá teszi az üdülést a fürödni vágyók számára, ugyanis annyira felmelegszik, hogy akár török kávét is lehetne főzni benne.