Kambodzsa » Kambodzsai utak, utazások, Thaiföld-Kambodzsa körutazás

Thaiföld-Kambodzsa körutazás során megnézzük Bangkok legfőbb nevezetességeit: a Királyi Palotát, a Tikfa Palotát és az Arany-hegyet. Meglátogatjuk a király Nyári palotáját (Bang Pa Int) és természetesen a régi sziám fővárosát Ayutthayát. Bepillantást nyerhetünk a nyüzsgő úszópiac - Damnoen Saduak életébe. A kulturális program után után mindenki kipróbálhatja milyen az elefánt hátán való közlekedés és a bambusz tutajozás. Thaiföld-Kambodzsa körutazást Kambodzsában folytatjuk, ahol elsőnek a Tonle Sap tavon lévő úszófalun bepillantást kapunk a helyiek életébe, majd felfedezzük Angkor templomait, melyek 1992 óta az UNESCO világörökség részét képezik. A Thaiföld-kambodzsa körutazás fáradalmait Rayong egyik csodálatos tengerparti szállodájában.

Thaiföld-Kambodzsa körutazás magyar idegenvezetővel 10 éjszakára: Bangkok, Ayutthaya, Úszó piac, Kwai folyó, Kanchanaburi, Siem Reap (Angkor), Rayong az alábbiak szerint:

Indulási időpont : 2016. Február 16.  Minimum létszám 15 fő.

1. nap Találkozás az idegenvezetővel a Liszt Ferenc repülőtéren 12 óra 30 perckor. 14 óra 40 perckor indulás az Egypt Air (Star Alliance member) járatával Budapestről Kairó érintésével Bangkokba. Kairóban az átszállási idő 4 óra 25 perc.

2. nap 12 óra 40 perckor érkezés Bangkokba, majd transzfer a szállodába. Délután aklimatizálódás, szabad program.

3. nap Reggeli után egész napos városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel Bangkokban. A túra során megismerjük Bangkok legfontosabb látnivalóit. A túra a Taksin hídtól indul és hajóval közelítjük meg Bangkok történelmi negyedét. A folyó bal partján megnézzük a Hajnal Templomot (Wat Arun). A kikötőből sétálva indulunk tovább és a Királyi Palotában (Grand Palace) megnézzük a Smaragd Buddhát (Emerald Buddha) és a Fekvő Buddhát (Reclining Buddha). Tovább haladva megnézzük a Honvédelmi Minisztériumot (Ministry of Defence), Bangkok alappillérét/alapkövét (Bangkok City Pillar Shrine), Mahathat templomot, Sanam Luang Park-ot. Ebéd egy helyi étteremben.

4. nap Reggeli után egész napos városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel Bangkokban. A túra az Arany hegynél (Golden Mount) kezdődik, ahonnan gyönyörű rálátás nyílik Bangkokra és a Chao Phraya folyóra. A hegyről lejövet megnézzük a Demokrácia Emlékművét (Democracy Monument), majd sétálunk egyet Bangkok leghíresebb utcáján a Khaosan Road-on. Ezután következik a Márvány Templom ( Marble Temple ), a Tikfa Palota (Vimanmek Mansion), Jim Thompson Ház. Ebéd egy helyi étteremben.

5. nap Reggeli után egész napos kirándulás magyar nyelvű idegenvezetővel a Király Nyári Palotájához (Bang Pa In), majd a régi fővárosba Ayutthayába. Ebéd egy helyi étteremben.

6. nap Reggeli után indulás a Damnoen Saduak úszópicra, ahol csónakázás a csatornákon és vásárlás a nyüzsgő úszó piacon. Ezután továbbindulás a Kwai folyón lévő szállodába, majd a szállás elfoglalása után ebéd a szállodában. Délután elefántolás a dzsungelben és bambusz tutajozás a folyón. Este vacsora a szállodában.

7. nap Reggeli után utazás a Kwai folyó híres hídjához, a vasút és a háborús temető megtekintése. Ebéd egy étteremben a Kwai folyón. Ebéd után indulás vissza Bangkokba a korábbi szállodába.

8. nap Korai reggeli, majd utázás a Poi Petbe a thai-kambodzsai határra (250 km). A határon gyalogosan való átkelés után ( 300m ),újra buszra szállás és utazás Siem Reapba (150 km). Szálloda elfoglalása, majd délután kirándulás a Tonle Sap Tóhoz, az úszó falu megtekintése, ismerkedés a helyiek életével.

9. nap Reggeli után Angkor Wat és az arheológiai park felfedezése. Indulás Baksei Chamkronghoz, majd a Déli kapu bejáratánál Angkor Thomba ahol hatalmas szobrok ábrázolják a kanyargó és tajtékzó tej óceánját. Ezután Bayon templom következik, amelynek egyedülálló 54 tornyát több mint 200 mosolygó arc díszíti, melyek Avolokitesvara arcai. Következik az Elefánt harci terasz, Ta Prhom, melyet még elfed a dzsungel és ahol forgatták a Tomb Raider című filmet. Délután Angkor Wat megtekintése mely legjobb és legnagyobb templom komplexum, területe 81 hektár. Jellegzetes öt tornya Kambodzsa címeres zászlóján is látható. Ez a 12. századi remekmű művészettörténészek szerint az első és legjobb példája a klasszikus Khmer művészetnek és építészetnek. Angkor Wat öt tornya Meru öt csúcsát jelképezi - az azt bekerítő fal képviseli a világ peremén levő hegyeket, az azt körülvevő vizesárok pedig az óceánt.

10.nap Korai reggeli után indulás Rayongra, közvetlen tengerparti szálloda elfoglalása, majd pihenés a homokos tengerparton.

11.nap Pihenés, napozás a tengerparton, fürdőzés a tengerben.

12.nap Pihenés, napozás a tengerparton, fürdőzés a tengerben. Az esti órákban transzfer a bangkoki repülőtérre.

13.nap 00 óra 50 perckor indulás Bangkokból az Egypt Air járatával. 05.50 perckor érkezés Kairóba. Kairóban fakultatív kirándulási lehetőség megnézni a Piramisokat és a Szfinxet. 11 óra 25 perckor indulás Kairóból Budapestre, érkezés 13 óra 55 perckor.


<< Thaiföld-Kambodzsa körutazás bővebb információ és ár >>