Thaiföld » Bangkok nevezetességei

Nyaralása során feltétlenül álljon meg Thaiföld fővárosában és egyben legnagyobb városában Bangkokban ( thai nyelven Krung Thep „az angyalok városa” ) A régi fővárost Ayutthayát 1767-ben a burmaiak elfoglalták. I. Rama király 1782-ben a Chao Phraya folyó partján elterülő kis faluba, Bangkokba költöztette a fővárost. A kanyargós Chao Phraya folyóhoz kapcsolódik számos csatorna, melyről kiérdemelte a „ Kelet Velencéje” becenevet. A főváros 200 éves fejlődése során egy több mint 1.500 négyzetkilométeres metropolisszá fejlődött, melyben több mint 10 millió ember, a lakosság több mint 10%-a él. A felhőkarcolókat a tradicionális thai házak mellé építették, az utcák járművekkel zsúfoltak, a környezet túlterhelt. Bangkok ma az ország szellemi, kulturális, diplomáciai, kereskedelmi és oktatási központja.

Az elmúlt néhány évtizedben Bangkok, egy modern, izgalmas és bonyolult városá változott. Bangkok látnivalóiból nemcsak a modern felszereltséget, hanem az egyedülálló kulturális kincseket is a látogatók elé tárja. Délkelet-Ázsia szívében Thaiföldet soha nem gyarmatosították, így érintetlenül megőrizte sajátos kultúráját és annak örökségét. Bangkokban a látogatók a lenyűgöző kulturális nyüzsgés közepette bepillanthatnak és megtapasztalják Thaiföld szelíd és dinamikus metropoliszát. Ez a nagyváros elképesztő sikerrel ötvözi az ősi és a modern világot.

A várost közel 400 nagyon szép és elbűvölő buddhista templom, csodálatos paloták, csillogó felhőkarcolók, klasszikus táncünnepségek, óriási bevásárlóközpontok tarkítják. A Chao Phraya folyó " River of Kings " mentén - mely a városon át kanyarog-, és annak csatornáin jelen van a hagyományos életmód. Ezért érdemes egy kirándulást tenni a vizek mentén, a különböző csatornákon, hogy egy pillanatra visszacsöppenjünk a régi Bangkokba.

Bangkok nevezetességeit, látványosságait akár magyar idegenvezetővel is megnézheti.

Wat Arun

Wat Arun

Wat Arun Buddhista templom, mely Thaiföld sok nevezetessége közül az egyik legismertebb. Taksin király uralkodása alatt a kolostort Wat Chaeng-nek hívták. A Rattanakosin időszakban IV. Rama átnevezte a kolostort Hajnal Templommá és elrendelte, hogy II. Rama király emlékét a ... Tovább »

Wat Pho

Wat Pho

Wat Pho ( Temple of the Reclining Buddha ) Wat Pho ( Fekvő Buddha temploma ) a világ leghíresebb, Bangkok legöregebb és legnagyobb temploma. I Rama király építtette több mint 200 évvel ezelőtt. Wat Pho-t az első oktatási központnak, de „Thaiföld első egyetemének” is szokták ... Tovább »

Wat Ratchabophit

Wat Ratchabophit

Wat Ratchabophit Sathit Maha Simaram A templom 1869-ben Rama V. uralkodása alatt épült. Minden király uralkodása alatt építtetett egy templomot, hogy megemlékezzenek róla. Rama VII. király felújíttatta és átépíttette a templomot, hogy róla is megemlékezzenek. Ezt jellemzi a ... Tovább »

Bangkok City Pillar Shrine

Bangkok City Pillar Shrine

Bangkok City Pillar Shrine Lak Muang pillért számos thai városban építettek, hogy megemlékezzenek a város alapításáról. Bangkokban a pillért 1782-ben I. Rama király építtette, amikor a fővárost Ayutthayából Bangkokba költöztette. Ez volt az új főváros alapköve és egyben a ... Tovább »

Királyi Palota ( Grand Palace )

Királyi Palota ( Grand Palace )

Királyi Palota ( Grand Palace ) A Királyi Palota meglátogatása az egyik legjobb módja annak, hogy elmerüljön a thai kultúrában. Az épületegyüttest 1782. május 06-án kezdte építtetni I Rama király. A palota volt Sziám királyainak lakóhelye. A jelenlegi uralkodó, Bhumibol ... Tovább »

Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew ( Temple of the Emerald Buddha / Smaragd Buddha Temploma ) A templom a Királyi Palota komplexumában található, egyike a világ nagy nevezetességeinek. A Smaragd Buddha Temploma 1782-ben épült, amikor I. Rama király Ayutthayából Bangkokba költöztette a fővárost. ... Tovább »

Museum of the Royal Barges

Museum of the Royal Barges

Museum of the Royal Barges ( Királyi Bárkák Múzeuma ) A múzeumban 8 fantasztikus egyedi mintákkal díszített bárka látható, melyeket csak a folyón tartott ünnepi felvonulásokkor használnak. Felejthetetlen látvány, amikor a buddhista böjt végén ( október-november ) Kathin ... Tovább »

Golden Mount

Golden Mount

Golden Mount / Arany Hegy Az Arany hegy jó tájékozódási pont Bangkokban, a tetejére a spirális alakban épített lépcsőkön lehet feljutni, onnan csodaszép kilátás nyílik Bangkokra. A 78 méter magasra nyúló arany Chedi egykor Bangkok legmagasabb pontja volt. A hegy lábánál ... Tovább »

Wat Thepthidaram

Wat Thepthidaram

Wat Thepthidaram A templomot Rama III. király uralkodása idelyén sok másik templommal együtt 1836-ban építtette. A király ezt a templomot HRH Prince Apsorn Sudathep tiszteletére emeltette. A templom jellegzetessége, hogy a thai szerkezethez kínai dekorációt használtak. Az épület ... Tovább »

Mahakan Fortress

Mahakan Fortress

Mahakan Fortress A fehérre meszelt nyolcszögletű Mhakan Erőd az egyike az épen megmaradt erődöknek. Eredetileg 14 erődöt építettek Bangkok védelmére, abből mára kettő maradt meg. A régi fővárost Ayutthayát 1767-ben foglalták el a burmaiak. A királyi család először ... Tovább »

Wat Ratchanatdaram

Wat Ratchanatdaram

Wat Ratchanatdaram Worawihan ( Loha Prasat - metal castle ) Ez a látványos királyi templom Rama III. király uralkodása alatt épült 1846-ban. A híres Loha Prasat ( fém kastély ) burmai stílusban épült, mely a maga nemében egyetlen a világon. ( Az Indiában és Sri lankán épült ... Tovább »

Democracy Monument

Democracy Monument

Democracy Monument A Demokrácia emlékműve az 1932. Június 24-én történt puccs emlékére épült 1939-ben. Ekkor változott meg Thaiföld politikai berendezkedése, a 150 éves abszolút monarchiát alkotmányos monarchia váltotta fel. Egy olasz művész, Corrado Feroci tervezte az ... Tovább »

Khaosan Road

Khaosan Road

Khaosan Road Banglamphu kerületben található Bangkok leghíresebb utcája a Khaosan Road. Ez az éjszakánként vibráló utca a hippik és hátzsákos turisták törzshelye, de az elmúlt években minden társadalmi réteg kedvenc helyévé vált. Estétől reggelig az utca két végét ... Tovább »

Wat Benchamabophit ( Marble Temple )

Wat Benchamabophit ( Marble Temple )

Wat Benchamabophit ( Marble Temple / Márvány Templom ) Ezt az egyedülálló márvány templomot Rama V. király uralkodása alatt 1899-ben kezdték építeni és csak halála után, 10 évvel később fejezték be. A templomot a király féltestvére, Naris herceg úgy tervezte, hogy jelen ... Tovább »

Rama V. Statue

Rama V. Statue

Rama V. Statue Rama V. király emlékműve az első emlékmű volt, melyet thai királyról készítettek. A bronzból öntött lovasszobor egy magas fehér kőtalapzaton áll, ahol a király egy nemes paripán ülve figyeli alattvalóit. Ha szemben állunk a szoborral, akkor a háttérben ... Tovább »

Parliament

Parliament

Parliament / Parlament 1932. június 28-tól a Tróntermet használták a jogalkotók. Az idők folyamán egyre nőtt a képviselők száma, így a trónterem kicsi lett, ezért elhatározták, hogy a képviselők részére építenek egy parlamentet, de ezt több próbálkozásra sem tudták ... Tovább »

Vimanmek Mansion

Vimanmek Mansion

Vimanmek Mansion ( Royal Teakwood Mansion ) Tikafa Palota Vimanmek Mansion a világ legnagyobb tikfa kastélya a maga 22 szobájával, mely Rama V. király uralkodása alatt királyi palotának épült. A palota építésére Rama V. királyt 1897-es európai turnéja ihlette. Az új kiráyi ... Tovább »

Jim Thompson House

Jim Thompson House

Jim Thompson’s House A gyönyörű parkban lévő tradicionális thai teakfa házak adnak otthont James H.W. Thompson amerikai vállakozó és kalandor felbecsülhetetlen értékű, különleges művészeti gyűjteményének. Többek között láthatóak itt Ming korszakbeli kínai porcelánok, ... Tovább »