Thaiföld » Thaiföld látnivalói

Ahova Thaiföldön érdemes ellátogatni : Ayutthaya, Bang Pa In, Kanchanaburi, Damnoen Saduak Floating Market, Sukhothai, Chiang Mai, Pattaya, Koh Chang, Phuket, Koh Samui, Phi Phi, Krabi.

Ayutthaya

Ayutthaya

Ayutthaya A volt királyi főváros Bangkoktól csak 70 km-re fekszik északra. A Ez a város évszázadokon keresztül az egyik legjelentősebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A csodálatos paloták romjai ma már a világörökség ... Tovább »

Bang Pa In

Bang Pa In

Bang-Pa-In palota ( Király nyári palotája ) A Chakri dinasztia királyainak nyári rezidenciája volt korábban, de már a XVII. században Ayutthaya királyai is használták. Az 1632-ben épített Bang Pa In ( Nyári Királyi Palota ) az 1767-es burmai háborúban elpusztult. IV.Rama a ... Tovább »

Kanchanaburi

Kanchanaburi

Kanchanaburi, Kwai folyó Kanchanaburi, Thaiföld nyugati, Burmával határos tartománya, mely stratégiailag fontos volt a történelem folyamán. Legnagyobb nevezetessége a Kwai folyó és a rajta lévő híd, amely főképp a háborús film folytán vált híressé. Emellett a természeti ... Tovább »

Damnoen Saduak Floating Market, Úszó piac

Damnoen Saduak Floating Market, Úszó piac

Damnoen Saduak Floating market ( Úszó Piac ) Bangkoktól kb. 100 kilométerre, dél-nyugatra található Domnoen Saduak Floating Market zeg-zugos lagunái, melyet nem érdemes kihagyni. A híres úszó piac megannyi turista által látogatott hely, amely Thaiföld különleges gyümölcseit és ... Tovább »

Sukhothai

Sukhothai

Sukhothai A hegyvidékes táj, az egzotikus hegyi törzsek, az elefántokkal művelt erdők, a színpompás ünnepek, az éltető hűvös évszak, az ősi városok, a pompás észak-thai és burmai stílusú templomok és a barátságos emberek mind hozzájárulnak Észak-Thaiföld ... Tovább »

Chiang Mai

Chiang Mai

Chiang Mai Észak fővárosának tartják, és több mint kétmillió lakosával Thaiföld második legnagyobb városa. A neve "új város"-t jelent, mert ahogy a különböző háborúskodások miatt folyton tovább kellett költözködnie az uralkodónak, újabb és újabb fővárosok ... Tovább »

Pattaya

Pattaya

Pattaya Nincs még ötven éve sem, amikor is Pattaya csak egy kis halászfalucska volt. A fordulat 1959–ben következett be, amikor a területet néhány amerikai katona látogatta meg, akiknek bázisa Nakhon Ratchasimán volt. Kibéreltek egy házat és a kristálytiszta tengernek ... Tovább »

Koh Chang

Koh Chang

Koh Chang Bangkoktól 315 Km-re, Kambodzsával határos terület, szigetekkel tarkított tengerpartot mondhat magáénak. Ezek közül a legnagyobb Koh Chang, amely a 2. legnagyobb szigete Thaiföldnek. Tengeri nemzeti parkja 52 kisebb szigetből áll. Koh Chang Thaiföld kétségkívül ... Tovább »

Phuket

Phuket

Phuket A Malajziáig terjedő csodaszép földnyelv Thaiföld leggyorsabban fejlődő üdülőterülete. Olyan helyek, mint Phuket, mely valaha hosszadalmas országúti utazással vagy tengeri hajózással volt Bangkokból elérhető, ma kb. egyórás repülőutat jelent. Phuket dél Thaiföld ... Tovább »

Koh Samui

Koh Samui

Koh Samui A földnyelven félúton lefelé a Sziámi-öbölben található Koh Samui-szigetcsoport egyre népszerűbbé válik. A hátizsákos turisták utolsó menedékének számító Koh Samui - koh szigetet jelent - manapság gyorsan alakul át drága üdülőterületté. A repülőtér ... Tovább »

Phi Phi

Phi Phi

Phi Phi Island A sziget Phukettől és az Andaman tenger nyugati részénél lenyúló szárazföldtől egyaránt 40-40 km-re ( az Andaman tengerben ) fekszik, közigazgatásilag Krabi tartományhoz tartozik. Ebben a térségben ez a legnagyobb sziget, melynek állandó lakosai vannak ( Phi Phi ... Tovább »

Krabi

Krabi

Krabi Thaiföld déli részének keleti partján, Bangkoktól 800 kilométerre délre található Krabi tartományban egy kiemelkedő természeti szépségű terület. Ezt a lélegzetelállítóan gyönyörű területet toronymagas mészkő képződmények, klasszikus szűz strandok szegélyezik. ... Tovább »