Thaiföld » Thaiföldi utazások Thaiföld körút Thaiföld körutazás idegenvezetővel

Thaiföld körutazás során megnézzük Bangkok legfőbb nevezetességeit: a Királyi Palotát, a Tikfa Palotát, a Fekvő Buddhát, a Smaragd Buddhát, a Hajnal Templomot, a Márvány templomot. Bepillantást nyerhetünk a nyüzsgő Damnoen Saduak úszó piac életébe. Észak Thaiföldön, Ching Maiban mindenki kipróbálhatja az elefánt hátán való közlekedést és a bambusz tutajozást. Thaiföld körutazás során betekinthetnek az Észak Thaiföldi törzsek életébe, megnézhetik a hosszúnyakú Kareneket. Az út fáradalmait Rayong csodálatos tengerparti szállodájában pihenhetik ki.


Thaiföld körutazás tengerparti pihenéssel, magyar idegenvezetővel 10 éjszakára: Bangkok, Ayutthaya, Úszó piac, Chiang Mai, Chiang Rai, Rayong az alábbiak szerint: Indulási időpont : 2015. November 24. 13 nap / 10 éj Minimum létszám 15 fő


1.nap Találkozás az idegenvezetővel a Liszt Ferenc repülőtéren 12 óra 30 perckor. 14 óra 40 perckor indulás az Egypt Air (Star Alliance member) járatával Budapestről Kairó érintésével Bangkokba. Kairóban az átszállási idő 4 óra 25 perc.

2.nap 12 óra 40 perckor érkezés Bangkokba, majd transzfer a szállodába. Délután akklimatizálódás, szabad program.

3.nap Reggeli után egész napos városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel Bangkokban. A túra során megismerjük Bangkok legfontosabb látnivalóit. A bangkoki városnézés a Taksin hídtól indul és hajóval közelítjük meg Bangkok történelmi negyedét. A folyó bal partján megnézzük a Hajnal Templomot (Wat Arun). A kikötőből sétálva indulunk tovább és a Királyi Palotában (Grand Palace) megnézzük a Smaragd Buddhát (Emerald Buddha) és a Fekvő Buddhát (Reclining Buddha). Ebéd egy helyi étteremben. Tovább indulunk a Márvány Templomba ( Marble Temple ) majd a Tikfa Palotába (Vimanmek Mansion).

4.nap Reggeli után indulás a Damnoen Saduak úszó piacra, ahol csónakázás a csatornákon és vásárlás a nyüzsgő úszó piacon. Ebéd egy helyi étteremben. Ebéd után visszaindulunk Bangkokba. A szállodából délután indulunk a repülőtérre, ahonnan elrepülünk Chiang Maiba. Érkezés után transzfer a szállodába.

5.nap Reggeli után elindulunk a város fölé magasodó Doi Suthep hegyre, ahol megnézzük a templomot, melynek területén harangok, aranyernyők és Buddha szobrok jelzik azokat a helyeket, ahol ereklyék vannak elhelyezve. Ezután tovább indulunk a Phu Phing Palotához, mely a király téli rezidenciája. Ebéd egy helyi étteremben. Ebéd után ellátogatunk Ban Doi Pui törzsi faluba, mely színpompás ruháiról és kézműves tárgyairól ismert Meo település.

6.nap Reggeli után kisbuszba szállunk és majd egy-másfél órát utazunk Délnyugat felé egy elefánt parkba, ahol elefánt háton 1 órát túrázunk a dzsungelben. Ezután egy Meo falu meglátogatása következik, majd egy kis séta a hegyen. Ebéd egy helyi étteremben. Ebéd után meglátogatjuk a Karen hosszúnyakú törzset és egy vízesést, ahol lehetőség van fürdésre és pihenésre. Majd kb. 1 órát bambusz tutajozunk a lassú lejtésű Mae Wang folyócskán.
Ruházat a túrán : Edzőcipő, papucs, fürdőruha, naptej, törölköző, száraz alsónemű, nadrág és poló.

7.nap Reggeli után indulunk a Chiang Maitól 80km-re lévő Doi Inthanon Nemzeti Parkba, mely 2565 méteres magasságával Thaiföld legmagasabb pontja. Útközben meglátogatjuk az iker pagodákat ( Phra Mahathat Nophamethanidol és Phra Mahathat Nophol Bhumisiri ), melyben különlegesen díszített, csempézett falfestményeket láthatunk. A pagodákat a Királyi Légierő építtette a király ( IX. Ráma ) 60. születésnapjára. A pagodák után ellátogatunk egy Karen hegyi faluba, majd ebéd egy helyi étteremben. Ebéd után megcsodáljuk Mae Klang 80 méter magas vízesését, mely után egy királyi virágoskertbe térünk be, ahol többek között látható a thai nemzeti virág, az arany zuhatagvirág.

8.nap Reggeli után indulunk az Arany Háromszögbe (Burma-Laosz-Thaiföld határa). Első állomásunk Mae Khajan melegvízű forrása, ahol a helyiek tojást főznek a forrás vízében. Ezután meglátogatjuk a Wat Rong Khun ( fehér ) templomot, mely egy a megszokottól eltérő, kortárs buddhista templom Chiang Rai várostól 15 km-re dél-nyugatra. Az Arany háromszögben ebéd egy helyi étteremben. Ebéd után hajózunk egyet a Mekong folyón és egy kis időre kikötünk Laoszban is ( Nem kell laoszi vízum ). A hajózás után betérünk az Ópium Múzeumba.

9.nap Reggeli után ellátogatunk a jelenlegi thai király ( IX. Rama ) anyjának egykori nyári lakóhelyére, mely a hegyen egy őskertben épült. A Doi Thung Royal Villa Garden jelenleg múzeumként üzemel. A Rayal Villa alatti botanikus kertben szebbnél szebb virágokat és növényeket láthatunk. Ebéd egy helyi étteremben. Délután meglátogatjuk a hegyi falvakban élő Akha és Yao törzseket, a hosszú nyakú és nagy fülű Kareneket.

10.nap Reggeli után indulás Chiang Rai repterére, ahonnan visszarepülünk Bangkokba. Bangkokba való érkezés után indulunk Rayongra, Közvetlen tengerparti szálloda elfoglalása, majd pihenés a homokos tengerparton.

11.nap Pihenés, napozás a tengerparton, fürdőzés a tengerben.

12.nap Pihenés, napozás a tengerparton, fürdőzés a tengerben. Az esti órákban transzfer a bangkoki repülőtérre.

13.nap 00 óra 50 perckor indulás Bangkokból az Egypt Air járatával. 05.50 perckor érkezés Kairóba. Kairóban fakultatív kirándulási lehetőség megnézni a Piramisokat és a Szfinxet. 11 óra 25 perckor indulás Kairóból Budapestre, érkezés 13 óra 55 perckor.


<<Thaiföld körutazás idegenvezetővel bővebb információ és ár >>