Thaiföld » Bangkok-Samui VIP busszal

Távolsági, VIP buszok Bangkokból

A Thaiföldön belüli utazás talán legkedvezőbb módja a busz, mert gyorsabb, mint a vonat és lényegesen olcsóbb, mint a repülő. A hosszabb távolságok esetén a légkondicionált éjszakai járatok kényelmes utazást kínálnak. Az első osztálynál kényelmesebb a mindössze 24 ülőhelyes VIP busz, persze drágább is. Helyfoglalásra feltétlenül szükség van.

Aki drágálja a Bangkok-Koh samui repülőjegyet, azokan ajánljuk a VIP 24-es buszt. Ezek általában Mercedes vagy Scania nagy buszok, de csak mindössze 24 ( bal oldalon egyes ülések, jobb oldalon kettes ülések ) széles és majdnem ággyá dönthető ülés van rajtuk. A VIP 24-es buszokon van TV, WC, takaró és utaskísérő.

Bangkokból 20 órakor és 20.30 perckor indul busz Koh Samui szigetére, a Southern bus station-ról ( déli buszpályaudvar ) Bechekkolás a buszba fél órával indulás előtt történik, ekkor kell berakni a csomagokat a csomagtérbe. Mindenkinek helyre szóló jegye van, így nem kell tolongani és veszekedni. A busz percre pontosan indul. Indulás után az utaskísérő mindenkinek felszolgálja a snack-et és a fél liter hideg vizet. 01.00 óra magasságában egy helyi étteremnél van pihenő, ahol az összes dél felé menő busz megáll 20 percre sofőrt cserélni és vacsorázni. A vacsora tipikus thai vacsora, általában rízslevessel, aminek az ára benne foglaltatik a buszjegy árában. Akinek a gyomra hajnali 01 órakor nem veszi be a thai ételeket, az elcserélheti a kajajegyét egy üdítőre. A busz másnap 06.30-kor érkezik Don Sak kikötőjébe és 1,5 órás kompozás után 09.00-kor érkezik meg Samuira a VIP buszpályaudvarra.

Figyelmeztetés : A buszon hűvös van, ezért kardigán és zokni viselése ajánlott !

A VIP 24-es buszjegy ára Bangkok-Koh Samui útvonalra 15.500 HUF / fő kompjeggyel együtt.

Akinek tetszik a busz és nem szeretné visszafelé kifizetni a repülőjegyet , az nyugodtan mehet visszafelé is Koh Samuiról Bangkokba VIP 24-es busszal. A busz 16.30 órakor indul Samuiról a VIP buszpályaudvarról és másnap reggel 05.30-kor érkezik Bangkokba a Southern bus terminálra ( déli buszpályaudvar )