Arab Emirátusok

2014. Október 27.-től az Emirates légitársaság naponta közvetlen járatot üzemeltet Budapest és Dubai között. Magyar állampolgároknak már vízum sem kell Dubaiba, így az Arab Emirátusokba történő utazás leegyszerűsödött. Aki kíváncsi a mérhetetlen gazdagságra, szeretne körülnézni, vásárolni vagy nem túl messzi tájon kikapcsolódni, mindazoknak ajáljuk Dubait.

Általános információk

Általános információk

Egyesült Arab Emírségek Ország neve: Egyesült Arab Emírségek Hivatalos nyelv: Arab Államforma: abszolút monarchia Népesség: 4 millió Vallások: iszlám (96%) (szunnita 80%, síita 16%), keresztény (3%), egyéb (1%). Területe: 75 150 km2 Fővárosa: Abu-Dzabi Időzóna: ... Tovább »

Szállásfoglalás Dubaiban

Szállásfoglalás Dubaiban

Tovább »

Arab Emirátusok történelme

Arab Emirátusok történelme

A 16. század elején, Vasco da Gama felfedező útja után kezdődött a portugál expanzió az Indiai-óceánon. A Perzsa-öbölben a törökökkel harcoltak. 150 évig ellenőrizték a portugálok a térséget, közben támaszpontokat hoztak létre az Arab-félszigeten. Említésre méltó ... Tovább »

Adu-Dzabi

Adu-Dzabi

Abu-Dzabi az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, valamint az ország legnagyobb, egyúttal Dubaj után második legnépesebb városa, politikai, kulturális, ipari és kereskedelmi központ. Az üzleti élet és a turizmus közel-keleti központja. Itt a legmodernebb üvegpaloták ugyanúgy ... Tovább »

Dubai földrajza

Dubai földrajza

Dubai egy nagyváros és egyben egy állam is, amely része az Egyesült Arab Emírségeknek. Négyezer kilométerre van Magyarországtól, és az Arab-félsziget délkeleti részén, a Perzsa-öböl déli partján, Iránnal szemben található. A város közvetlenül az arab sivatagban fekszik. ... Tovább »

Dubai történelme

Dubai történelme

A Dubai szó nyelvi eredete vitatott, mivel a kutatók egy része azt gondolja, perzsa eredetű, míg mások arabnak hiszik. Fedel Handhal, az Egyesült Arab Emírségek kultúrtörténetének kutatója szerint a Dubai szó a Daba (származéka Yadub) származéka, ami csúszást jelent, és ... Tovább »

Hasznos tudnivalók Dubairól

Hasznos tudnivalók Dubairól

Dubai az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa. A Perzsa-öböl déli partján helyezkedik el, az Arab-félszigeten. A várost két részre osztja a Dubai-öböl, az Arab-öböl benyúló része, amelyen három híd ível át. Északon a központi rész, Deira, ... Tovább »

Bevásárlóközpontok Dubaiban

Bevásárlóközpontok Dubaiban

Dubaiban közel hetven bevásárlóközpont található. A helyiek, a vendégmunkások, a turisták egyaránt szívesen menekülnek a bevásárlóközpontokba a hőség elől. A mall-ok fő színterei a társasági életnek, és sokak számára kínálnak szokványos szabadidős programokat. A ... Tovább »

Dubai nevezetességei

Dubai nevezetességei

Néhány látnivaló Dubaiban. Tovább »