Kambodzsa

Kambodzsa - Cambodia

Thaiföld szomszédságában mesés világ tárul elénk, mely csak a közelmúltban vált elérhetővé a turizmus számára. Kambodzsa szélesre tárt ajtószárnyain belül ma olyan ritka kincsekhez "juthat hozzá" az utazó, mint a dzsungel fogságából kiszabadított Angkor fenséges romjai ( Angkor Wat ). Bőven van még mit felfedezni ebben az országban - rántsuk hát le együtt a leplet az ismeretlenről, s induljon az utazás Kambodzsába !

Általános információk

Általános információk

Hivatalos név: Kambodzsai Királyság Terület: 181.035 km2 Főváros: Phnom Penh Népesség: 13.1 millió fő Nyelv: Khmer, angol és francia. Vallás: Buddhista 95%, muszlim, keresztény és caodai Valuta: Riel Kiutazás: Bangkok felől repülhetünk Phnom Penh-be és Siem Reap-be, de a ... Tovább »

Kambodzsai utak, utazások, Thaiföld-Kambodzsa körutazás

Kambodzsai utak, utazások, Thaiföld-Kambodzsa körutazás

Thaiföld-Kambodzsa körutazás során megnézzük Bangkok legfőbb nevezetességeit: a Királyi Palotát, a Tikfa Palotát és az Arany-hegyet. Meglátogatjuk a király Nyári palotáját (Bang Pa Int) és természetesen a régi sziám fővárosát Ayutthayát. Bepillantást nyerhetünk a ... Tovább »

Utazás Siem Reapba

Utazás Siem Reapba

Siem Reap Siem Reap nem túl nagy, barátságos, kellemes hangulatú, élhető város. Az utcák nem túl szemetesek, tele vannak kis boltokkal. A városban érdekesen keveredik a francia gyarmati stílus az új, enyhén ízléstelen modernnel. Itt kevésbé érződik a szegénység és a ... Tovább »

Történelem, kultúra

Történelem, kultúra

Az ország történelem előtti időszakáról meglehetősen kevés információ áll rendelkezésünkre, de arra vannak régészeti bizonyítékok, hogy i.e. 1000 környékén már éltek itt letelepedett emberek, akik a maiakhoz hasonló cölöpházakban laktak és táplálékuk hal és rizs ... Tovább »

Angkor Wat

Angkor Wat

A 19.század végén a világ figyelmét felkeltette egy francia utazó, Henri Mouhot bámulatos kambodzsai felfedezése. A kutató nem mást, mint a világ egy újabb csodáját fedezte fel az esőerdő közepén. Évszázadokon keresztül maradt rejtve ez az egykoron 1 millió lakost számláló ... Tovább »

Templomok és romok

Templomok és romok

Angkor Thom – város a városban, amely VII. Jayavarman ( 1181-1219 ) építtetett a csamok kiűzése után. A 3x3 kilométer alapterületű, vizesárokkal körülvett várost nyolc méter magas falak védték az ellenségtől, békeidőben viszont tárt kapuk várták a fővárosba érkezőket. ... Tovább »

Szállásfoglalás Siem Reapban ( Kambodzsa )

Szállásfoglalás Siem Reapban ( Kambodzsa )

Kedvező szállásajánlatok Kambodzsában, Siem Reapban. Olyan hoteleket, resortokat ajánlunk, melyeket megnéztünk, ill. laktunk bennük, így nyugodt szívvel ajánljuk minden utasunknak. Amennyiben máshol szeretne szállást foglalni, kérjük keressen bennünket e-mailen. Tovább »

Gasztronómia

Gasztronómia

A kambodzsai konyha hasonlóságokat mutat a környező országokéval, főleg a thai, az indiai és a kínai konyhával. Gyakran használ gyógynövényeket, például a kínai metélőhagymát vagy a vietnami koriandert. A fűszerek közül gyakran használt a kurkuma, a gyömbér és a ... Tovább »

Kambodzsa fotóalbum

Kambodzsa fotóalbum

         Kambodzsa Tovább »