Vízum ügyintézés » Kínai vízum

Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok előre megváltott vízummal, megfelelő anyagi fedezet, és érvényes, visszautazásra is szóló repülőjegy felmutatásával utazhatnak be a Kínai Népköztársaságba. Irodánk csak L tipusú túrista vízum ügyintézésében tud segítséget nyújtani!

VÍZUMKÉRELEMHEZ CSATOLANDÓ DOKUMENTUMOK:
- útlevél (melynek a beutazás napjától számított még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie) és --amely tartalmaz legalább kettő üres oldalt.
- 1 db fénymásolat az útlevél fényképes oldaláról
- 1 db kitöltött vízumkérőlap
- 1 db színes igazolványkép (3,5 cm X 4,5 cm, fényképész által készített)
- oda- és visszaútra szóló repülőjegyfoglalást
- szállásfoglalás
- hivatalos látogatás esetén meghívólevél, amely tartalmazza a meghívó és meghívott fél adatait, kapcsolatát, az utazás tervezett időpontját és időtartamát, valamint a meghívó hivatalos nyilatkozatát, hogy az utazó részére szállást és ellátást biztosít, és vállalja a tartózkodással kapcsolatosan felmerülő költségek fedezését.

KÉRELEM ELBÍRÁLÁSÁNAK IDEJE:
8-10 nap

Felhívjuk tisztelt utasaink figyelmét, hogy Hong Kongba szóló repülőjeggyel kínai vízumot nem áll módunkban intézni, tekintettel arra, hogy Hong Kongba magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra !

Budapest-Kína valamely városa-Budapest repülőjegy csatolásával csak egyszeres vízumot lehet kérelmezni. Kétszeres vízumkérelemhez további repülőjegyre van szükség. Egy oda-vissza repülőjegyre nem áll módunkban kétszeres belépésű vízumot intézni.


VÍZUM DÍJA:
1x belépés, kiállítástól számított 3 hónapig érvényes és 30 napig lehet az országban bent tartózkodni. Vízum díja : 19.000 HUF / fő
2x belépés, kiállítástól számított 6 hónapig érvényes és 30 napig lehet az országban bent tartózkodni. Utána el kell hagyni az országot ). Vízum díja: 38.000 HUF / fő

Gyorsított eljárás (1 nap) díja: 11.000 HUF / fő


ÜGYINTÉZÉSI DÍJ:
Egy útlevél esetén 9.500 HUF / útlevél
Több útlevél esetén 6.500 HUF / útlevél

FONTOS!!! Vízumügyintézést külföldi állampolgároknak csak érvényes magyarországi lakcímkártyával rendelkezőknek vállaljuk!

Amennyiben Ön magyar útlevéllel rendelkezik, és az úti célja egy Kínán kívüli harmadik régió vagy ország (például: Budapest-Beijing-Tokyo, Prága-Shanghai-Hong Kong), akkor 72 órás tranzit vízummentességet élvezhet Kína következő városaiban: Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Shenyang, Hangzhou, Xi'an, Tianjin, Wuhan, Nanjing, Dalian, Guilin, Kunming, Chongqing, Harbin, Xiamen, Qingdao, és Changsha.

Továbbá 2016-tól, ha Shanghaion keresztül utazik egy Kínán kívüli másik régióba, akár 144 órás vízummentességet is élvezhet, és nagyobb területet is meglátogathat, ami nem csak Shanghait foglalja magába, hanem a szomszédos Jiangsu és Zhejiang tartományokat is. Ez azonban egyelőre csak a Shanghaiba érkező utasokra vonatkozik.